MUHALLEBİSİNİN MALZEMESİ:
1 su bardağı şeker,
1 lt süt,
1 su bardağı un (1 yemek kaşığı kadarı buğday nişastası olacak),
1 paket vanilya,
Yarım paket labne peyniri.
1 paket petitbör bisküvisi.
YAPILIŞI:
1 litre süt,
1 su bardağı un karıştırılıyor, biraz kaynayıp muhallebi kıvamına gelince 1 su bardağı şeker ekleniyor ve biraz daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilip hemen 1 paket vanilya ve yarım paket labne peyniri ekleniyor ve iyice karıştırılıyor. Biraz da blendırdan geçiriliyor. Petitbörleri şekerli süte batırarak yumuşatılıyor ve kaba bütün olarak 2 sıra diziliyor. Üzerine hazırlanan muhallebi dökülüyor. Buzdolabında 3 saat kadar donmaya bırakılıyor.
BALKABAKLARI:
Muhallebimiz donarken temizlenip dilimlenmiş balkabakları tencereye su koymadan 2 su bardağı şeker ile yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Haşlanan kabakları püre haline getiriyoruz. muhallebinin üzerine döküyoruz. Üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyerek servis yapabiliriniz.
Afiyet olsun...
1 su bardağı şeker,
1 lt süt,
1 su bardağı un (1 yemek kaşığı kadarı buğday nişastası olacak),
1 paket vanilya,
Yarım paket labne peyniri.
1 paket petitbör bisküvisi.
YAPILIŞI:
1 litre süt,
1 su bardağı un karıştırılıyor, biraz kaynayıp muhallebi kıvamına gelince 1 su bardağı şeker ekleniyor ve biraz daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilip hemen 1 paket vanilya ve yarım paket labne peyniri ekleniyor ve iyice karıştırılıyor. Biraz da blendırdan geçiriliyor. Petitbörleri şekerli süte batırarak yumuşatılıyor ve kaba bütün olarak 2 sıra diziliyor. Üzerine hazırlanan muhallebi dökülüyor. Buzdolabında 3 saat kadar donmaya bırakılıyor.
BALKABAKLARI:
Muhallebimiz donarken temizlenip dilimlenmiş balkabakları tencereye su koymadan 2 su bardağı şeker ile yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Haşlanan kabakları püre haline getiriyoruz. muhallebinin üzerine döküyoruz. Üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyerek servis yapabiliriniz.
Afiyet olsun...
Facebook'ta Paylaş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder