01 Kasım, 2008

SEKSİ KADIN BÖYLE OLUR


Erkeklerin gözünden kadını kadın yapan özellikler...

1960'lı yıllarda zarafetin ve inceliğin sembolü olarak döneme adını yazdıran model Twiggy döneminden bu yana olabildiğince zayıf olmak için uğraşıyoruz. 1 haftada 3 kilo diyeti, karpuz diyeti, peynir diyeti, sadece basenleri eriten diyet, avokado diyeti vs vs...

Çünkü erkekler öyle istiyor! Peki, bundan gerçekten emin miyiz? Erkekler gerçekten de olabildiğince zayıf, bir deri bir kemik kadınlardan mı hoşlanıyor?

Bize göre evet! Ama bilim adamlarına göre kesinlikle hayır! Araştırma sonuçlarına bakılırsa, 21. Yüzyıl erkeğinin ideal kadın tipi, bundan 60 yıl öncekiyle neredeyse aynı.

California Üniversitesi tarafından toplam 100 denek üzerinde yapılan bir araştırma, erkeklerin çekici bulduğu kadınların özelliklerinin hemen hemen aynı olduğunu doğruluyor. İşte erkeklerin gözünden kadını kadın yapan özellikler...

Dolgun dudak
Kadınlar, dudakları ağzın içinde değil de dışında olan tek memeli! Zoologlar, dudakların kadının genital organlarının aynası olacak şekilde sonradan geliştiğine inanıyorlar. Çünkü vücudun bu her iki parçası da aynı büyüklük ve kalınlıkta ve seks anında her ikisi de genişleyip kanla doluyor.
Bu 'genital eko' denen olay, erkeğe verilen ilk sinyallerden. Yapılan araştırmada erkeklerin yüzde 56'sı dolgun dudakları daha seksi buluyor ama biçimli olmak şartıyla!

Küçük burun
Küçük bir burun, çocuksuluğu çağrıştırıyor ve erkekte koruma içgüdüsünü uyandırıyor. Çizgi film yaratıcılarının kız kahramanlarının gözlerini büyük, burunlarını ise küçücük yapması bir tesadüf değil.

Uzun saç
Sarışın kadınların, esmer kadınlara göre östrojen hormonlarının daha yüksek olduğu tespit edilmiş. Bu, erkek gözünde sarışınların daha verimli olarak kodlanmasına sebep oluyor.
İngiltere'de yapılan bir araştırmada, erkeklerin yüzde 74'ü uzun saçlı kadınları tercih ettiğini söylerken, sadece yüzde 12 si kısa saçlı kadınlar için oy kullanmış.

Atletik vücut
Atletik bir kadın vücudu erkeğe, sağlıklı çocuklar taşıyabilecek ve gerekirse tehlikeden koruyabilecek bir dişi imajı veriyor.

Birçok erkeğin, dolgun vücutlu ya da kilolu bir kadını, zayıf bir kadına tercih etmesinin esas sebebi, vücuttaki daha fazla yağın daha iyi emzirme demek olduğunu içgüdüsel olarak bilmesi.
Dünyanın en seksi kadınlarından biri olan Marilyn Monroe, tam 44 bedendi ve hiç de zarif sayılmazdı!

Büyük gögüsler
Göğüslerin boyutu doğurganlıkla doğrudan bağlantılı olmasa da, büyük göğüsler erkekler tarafından daha çekici bulunuyor.

Araştırma sonuçlarına göre erkelerin yüzde 59'u partnerinin göğüslerinin büyük olmasını tercih ettiğini gösteriyor.

Uzun bacaklar
Hiç düşündünüz mü uzun bacaklar neden daha seksidir? Bunun arkasındaki prensip aslında çok basit. Bir kadının bacakları uzadıkça bu iki bacağın birleştiği kısım göze daha çok görünür olur.
Bilim adamları eğer bir kadının cinsel organı kollarının altında olsaydı, bacaklara ikinci bir bakışın bile atılmayacağını savunuyor.

Periyodumuzun 14 ve 18 inci günleri arasında, yani tam da yumurtlama döneminde, daha yüksek topuklu ayakkabılar ve daha çarpıcı kıyafetler giyeriz.

Ayrıca düz bir karın, yuvarlak kalçalar, düzgün ve kavisli bir sırt, uzun bir boyun yine erkeklerin kadınlarda seksi bulduğu özellikler...

Facebook'ta Paylaş

1 yorum:

PFM dedi ki...

evet bravo bu aciklayana. siparis yapsam boyle yapardim.. hahaha ;-))

http://www.kodarsivim.tr.gg

En çok hangi bölümle ilgilisiniz?

Bitkilerin Şifa Dağıttığına İnanıyor Musunuz?