11 Kasım, 2008

TAVUKLU BEZELYE


Severek yaptığım ve severek yediğim yemeklerin içinde tavuklu bezelye gelir. Bu yüzden ilk olarak bu yemeğimizin tarifini vermek istiyorum ve sitemizdeki yeni bölüme uğurlu gelmesini diliyorum :)

Malzemeler:
500 gr. bezelye,
2 adet tavuk göğsü,
1 adet havuç,
1 adet patates,
2 adet sivribiber,
1 adet soğan,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
Nane, pulbiber, kimyon, karabiber, tuz.


Yapılışı:
1 adet soğanı rondoda yemeklik çekin. Hafif kızan sıvıyağ içerisine ekleyin ve kavurmaya başlayın biraz pembeleşince üzerine iri küp doğradığımız tavukları katalım ve kavurmaya devam edelim. Tavuklarımız 5 dakika kavrulduktan sonra üzerine küp küp doğradığımız patates, havuç ve biberleri ekleyerek tekrar kavuralım. 5 dakika da bu karışımı kavurduktan sonra, düdüklüde pişiriyorsak karışımın yarısına kadar normal tencerede pişiriyorsak karışım hizasında kaynar suyunu ekleyelim.
Afiyet olsun...

Facebook'ta Paylaş

Hiç yorum yok:

http://www.kodarsivim.tr.gg

En çok hangi bölümle ilgilisiniz?

Bitkilerin Şifa Dağıttığına İnanıyor Musunuz?