09 Kasım, 2008

SEBZE ÇORBASI (5. AY VE SONRASI)


Yeğenime yaptığımız ve çok severek yediği bir çorba tarifimiz var. Dilerseniz sizin bebeğinizin severek yediği başka sebzeler ekleyerek farklı tat oluşturabilirsiniz. Bebek mamalarında çok lezzetli bir tarif :)

Malzemelerimiz adeti sizin ne kadar çok yaptığınıza bağlı olarak değişebilir. Ve ilk kez yedireceğiniz sebzeleri her seferinde birer birer eklerseniz bebeğinizin alerjisi olup olmadığını anlayabilisiniz ve sevmediği bir sebze varsa onu ayırdedebilirsiniz.

Malzemeler:
1 adet havuç,
1 adet kabak,
5 - 6 yaprak ıspanak,
10 adet bezelye,
1 adet küçük boy patates,
1 çiçek karnabahar yada brokoli,
1 soğan yada 2 diş sarımsak,
Maydanoz yada dereotu,
4 adet taze fasulye,
10 adet haşlanmış kabukları soyulmuş nohut (8. aydan sonra),
1 göğsün yarısı kadar tavuk eti yada 1 yemek kaşığı kıyma (7. Aydan sonra),
1 çay bardağı kadar tavuk suyu yada et suyu (7. aydan sonra),
1 tatlı kaşığı zeytinyağı.

Yapılışı
Bütün malzemeleri doğrayın ve üzerini kaplayacak kadar su koyun. Pişmesi en garanti olan ve sebzelerin vitaminlerini koruması için düdüklü tencerede malzemeleri haşlayın. Haşlanan malzemeleri suyundan çıkarıp ayrı bir kaba koyun ve blender yardımı ile ezin. Haşlanan suyuda ezdikten sonra üzerine dökün ve bebeğinize afiyetle yedirin.

DİPNOT:
-Malzemelerin hepsini bir kerede koymanıza gerek yok evinizde bulunan hangi malzemeler varsa onlarla karışım yapabilirsiniz.

-Bazende nohut yerine 1 yemek kaşığı yeşil mercimek, 1 yemek kaşığı irmik, 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek yada 1 yemek kaşığı pirinç takviyesi yapabilirsiniz. Fakat bunları günlere bölerek ayrı ayrı koyun.

-Biz bugün farklı bir tat elde ettik ve çorbamızın içine yarım dilim balkabağı ekledik :) Çokta severek yedi... (8. ayda 17.11.2008)

Facebook'ta Paylaş

Hiç yorum yok:

http://www.kodarsivim.tr.gg

En çok hangi bölümle ilgilisiniz?

Bitkilerin Şifa Dağıttığına İnanıyor Musunuz?