10 Kasım, 2008

SEVİŞİRKEN KONUŞUN


Cinsel ilişki esnasında eşlerin duydukları hazzı birbirlerine söylemeleri cinsel uyumu sağlar.
Cinsellik öncesinde ve sevişirken eşler birbirleriyle konuştuklarında birbirlerinin ne istediğini daha iyi anlarlar. Bu da eşler arasındaki ilişkinin kalitesini yükselterek eşlerin daha çok zevk almasını sağlar.

Eşlerden bir tanesinin cinsellik için kendini hazır hissetmediğini ilişki öncesi söylemesi en doğrusu olacaktır. Aksi halde istemsiz gerçekleşen ilişki problem yaratacaktır.

Hissettiklerinizi anlatın
Cinsel ilişki esnasında eşlerin duydukları hazzı birbirlerine söylemeleri cinsel uyumu sağlar. İlişkide eşinin ne zaman neresine dokunmasını istediğini söylemesi hem çiftleri daha çok motive edecek hem de aldıkları zevki arttıracaktır. Bazı çiftler de argo kelimeler kullanmaktan ve ya duymaktan hoşlanır. Eğer eşlerden her ikisi de bu durumdan hoşlanıyorlarsa sorun yoktur. Bazen konuşmak çiftler arasında yanlış anlaşılmalara sebep olsa da faydasının daha çok olduğu doğrudur. Eşler birbirlerini tanıdıkça kelime seçiminde daha rahat olacak ve ilişkileri daha sağlıklı bir hal alacaktır. Fakat bunun için eşler arasında konuşarak iletişim kurmak şart. Eşlerden biri eğer konuşmak istemiyorsa eş bunun için zorlanmamalıdır.

Doğru kelimeleri seçin
Her kelime kültürden kültüre farklı anlamlar taşıyabilir. Bir erkek için çok normal olan bir kelime kapalı bir toplumda yetişmiş bir kadın için çok kırıcı olabilir. Eşler bu konuda çok dikkatli olmalıdır. Cinsellik esnasında sağlanan yakınlık, açıklık eşlerin birbirlerine olan güvenini arttırır. Cinsel hayat dışındaki ilişkileri de bu sayede kuvvetlenir.

Facebook'ta Paylaş

2 yorum:

PFM dedi ki...

buna katilmiyorum..butun gun konusma yetmiyormus gibi birde yatakda devam etmek cok yanlis..bence :)

Adsız dedi ki...

Eğer ihtiyaçlarınızı karşılamak için sevişiyorsanız evet biraz anlamsız olur :)...

http://www.kodarsivim.tr.gg

En çok hangi bölümle ilgilisiniz?

Bitkilerin Şifa Dağıttığına İnanıyor Musunuz?