Hamile kadınların yedikleri besinlerde 3 ana tehlike vardır, bunlar annede ve fetus'ta ciddi sorunlar yaratabilirler.
1. Listeria: Buzdolabında bile üreyebilen tehlikeli bir bakteridir.
2. Civa: Bazı balıklarda yüksek seviyelerde bulunur.
3. Toxoplasma: Çiğ et ve yıkanmamış meyve-sebzelerde bulunur.
Bunlardan korunmak için gebelerin uyması gerekenler:
- İyi pişmemiş etleri yemeyiniz.
- Dip balıkları ve büyük balıklardan fazla miktarda tüketmeyiniz.
- Füme deniz ürünleri yemeyiniz.
- Sosis ve soğuk büfe etlerinden kaçınınız.
- Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerini tüketmeyiniz, özellikle yumuşak peynirlerin etiketlerinden pastörize edildiğini kontrol ediniz.
- Meyve ve sebzeleri iyice yıkamadan yemeyiniz.
Facebook'ta Paylaş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder