31 Ekim, 2008

GEBELERİN BESİNLERİNDEKİ TEHLİKE


Hamile kadınların yedikleri besinlerde 3 ana tehlike vardır, bunlar annede ve fetus'ta ciddi sorunlar yaratabilirler.


1. Listeria: Buzdolabında bile üreyebilen tehlikeli bir bakteridir.

2. Civa: Bazı balıklarda yüksek seviyelerde bulunur.

3. Toxoplasma: Çiğ et ve yıkanmamış meyve-sebzelerde bulunur.

Bunlardan korunmak için gebelerin uyması gerekenler:
  • İyi pişmemiş etleri yemeyiniz.

  • Dip balıkları ve büyük balıklardan fazla miktarda tüketmeyiniz.

  • Füme deniz ürünleri yemeyiniz.

  • Sosis ve soğuk büfe etlerinden kaçınınız.

  • Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerini tüketmeyiniz, özellikle yumuşak peynirlerin etiketlerinden pastörize edildiğini kontrol ediniz.

  • Meyve ve sebzeleri iyice yıkamadan yemeyiniz.


Facebook'ta Paylaş

Hiç yorum yok:

http://www.kodarsivim.tr.gg

En çok hangi bölümle ilgilisiniz?

Bitkilerin Şifa Dağıttığına İnanıyor Musunuz?