28 Ekim, 2008

SAÇIN UZAMASINDA YARDIMCI ETMENLER


Saçın Uzamasında Etkili Bitkiler
Papatya: Saçların sağlıklı uzamasını destekler.
Isırganotu: Saç uzamasını destekler ve saç dökülmesini azaltır.

Bu bitkileri suda kaynatın, soğumasını bekleyin ve saçınıza dökün.

Saçın Uzamasına Yardımcı Olan Vitamin & Besleyiciler
• C vitamini özellikle turunçgil meyve ve suları, brokoli ve yeşil biber gibi taze meyve ve sebzelerde bulunur,
• B Kompleksi ,

Et, balık, karaciğer, buğday tohumu, peynir, süt ve yumurta gibi besinlerden alınır. Protein de aynı zamanda saçlarınızı güçlendirir.

Diğer Yardımcı Öneriler
Saç kesimi: Evet,bu devrede küçük bir gerçek var ki o da saç kesiminin saçlarınızı uzatmaması! Kırıkları önlemek için saçlarınızı uçlarından kestirmeniz sadece saçlarınızı sağlıklı gösterir .O yüzden her altı haftada bir düzelttirmelisiniz.

Tarama: Saçlarınızı çok fazla taramanız saçlarınızı yıpratır. Yağların kafa derinizden saç uçlarına kadar yayılması için saçlarınızı taramanıza gerek yok. Kafa derinizi en az şekilde taramanız, saçların uzamasını hızlandırır, kan dolaşımını teşvik etmeye yardımcı olur.

Kafa Derisi Masajı: Saçların uzamasına çok yararı vardır. Duştayken saçlarınıza besleyici uygulayın ve 3-5 dakika yuvarlak hareketlerle masaj yapın. Bu, kan dolaşımını teşvik ederek,saçların daha parlak uzamasını sağlar.

Egzersiz: Tüm sağlığınız için çok büyük bir etkendir. Metabolizma ve kan dolaşımınızı hızlandırarak saçların uzamasında etkilidir.

Facebook'ta Paylaş

2 yorum:

PFM dedi ki...

bu formulleri nerde aldin?
bende uzun saclar daha cabuk dokuluyor diye yorumlar okudum nette, dogrumu aceba?
birde dokulen saclara HACISAKIR sampuan iyi gelirmis, bundan herhangi bilginiz varmi?
selamlar

Adsız dedi ki...

Merhabalar bu formülleri netten araştırıyorum, bazıları da arkadaş önerisi çoğunu denemeye çalışıyuorum ve fayda gördüklerimi yayımlamaya çalışıyorum...

Tabii bazıları da denenmemiş formüller hepsine imkanım ve zamanım yetmiyor sadece bilgi amaçlı ekliyorum.

Uzun saçlar daha fazla dökülür mü? Saç tiplerine bağlı olabilir. Başka bir etken ise saçınıza bakamıyorsanız yeteri kadar dökülebilir, çok sıcak suyla yıkandığında dökülebilir, uzun saçı iyi durulayamayabiliriz bu yüzden dökülüyor olabilir, beslenmenize bağlı olarak dökülebilir, herhangi bir hastalığa bağlı olarak dökülebilir örneğin kansızlık, vitamin eksiklikleri, ağır hastalıklar, hormonal düzensizlikler ve bazı ilaç kullanımlarından sonra dökülüyor olabilir saç dökülmelerinden çok fazla rahatsızlık duyuluyorsa mutlaka bir dermatoloğa (cildiye) giderek uzman gözetime girebilir.

Hacışakir'e gelince hiç denemedim ama olabilir bebe şampuanlarıda yararlı olabilir yada şampuanınızı değiştirmek işe yarayabilir :)

http://www.kodarsivim.tr.gg

En çok hangi bölümle ilgilisiniz?

Bitkilerin Şifa Dağıttığına İnanıyor Musunuz?