11 Ekim, 2008

NEDEN ERKEKLER DİYET KONUSUNDA DAHA MOTİVE?


Diyet yapmak söz konusu olduğunda sadece kadınlardan bahsedilir. Erkekler ise hep ikinci planda kalır veya ikinci plana itilir. Fakat günümüzde erkeklerde obezite görülme oranının kadınlara oranla daha fazla olduğu ve erkeklerde görülen bel çevresi yağlanmasının birçok sağlık sorununa yol açabileceği iyi bilinen gerçekler… O halde erkeklerin de diyet yapmaya hakkı olduğunu ve çoğu zaman bu konuda kendilerini motive edecek avantajlara sahip oldukları kabul edilmelidir. İşte erkekleri diyet yaparken motive edebilecek püf noktaları…

Diyete başlarken en önemli nokta kararlı olmaktır. Erkekler diyet yapmaya karar verdikten sonra kadınlara oranla diyete daha sadık kalma eğilimi ve başarılı olma isteği içerisine girerler. Bunun sebebi diyete başlamak için son ana kadar beklemeleridir. Risklerin kapıya dayandığını gören erkekler diyeti devam ettirme konusunda daha istekli olur.

İkinci faktör erkeklerin daha kolay kilo veriyor olmalarıdır. Kadınlara göre daha yüksek olan kas kitleleri ve buna bağlı olarak daha hızlı çalışan metabolizmaları onların kilo yönetimi konusunda kadınlara göre daha avantajlı olmalarını sağlar. Böylece kadınlara göre daha çok besin tüketir ve onlara nazaran daha çabuk eski formlarına kavuşurlar.

Fiziksel aktivite ve düzenli egzersiz ile ilgili davranışlar da erkeklerin diyet konusunda kadınların önüne geçmesini sağlar. Yapılan araştırmalar, erkeklerin fiziksel aktivite yapmaya daha eğilimli olduğunu göstermektedir. Kısacası erkekler, kısıtlı diyetleri tek başına uygulamak yerine, daha sağlıklı diyetleri düzenli egzersizle desteklemeyi daha uygun bulur. Bunun başlıca sebebi ise, erkeklerin kas kaybetme korkusunun daha yoğun olmasıdır.

Facebook'ta Paylaş

Hiç yorum yok:

http://www.kodarsivim.tr.gg

En çok hangi bölümle ilgilisiniz?

Bitkilerin Şifa Dağıttığına İnanıyor Musunuz?