13 Eylül, 2008

MANGO

Orta ve Güney Amerika, Asya ve Afrika ülkelerinde üretilmektedir. Mango gelişiminin bütün evrelerinde kullanılabilen bir meyvedir. Yeşil ya da olgunlaşmamış mango olgunlaştıkça glikoza, sakroza ve maltoza dönüşen nişasta içerir. Bu nişasta mango olgunlaşmasını tamamlayınca tamamen kaybolur. Yeşil mango zengin bir pektin kaynağıdır. Fakat çekirdek oluşmaya başladıkça pektin yavaş yavaş kaybolmaya başlar. İçeriğinde A, B, C, E vitaminlerini içermektedir. Bu vitaminlerin haricinde Mango'da bol miktarda Beta Karoten, tartarik asit ve malik asite ilave az miktarda sitrik asitte bulunur bulunmaktadır, potasyum, demir lif ve kuvvetli bir anti-oksidan deposudur.

Mango Tüketiminin Faydaları;

  • Cildin güzelleşmesini sağlar,

  • Çeşitli enfeksiyonların tedavisinde etkilidir,

  • Gece görme zorluklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir,

  • Kan dolaşımını rahatsızlıklarında etkilidir, kanı temizler,

  • Sindirimi hızlandırır,

  • Asitli yiyecekleri nötralize eder,

  • Böbreklere faydalıdır,

  • Cinsel enerjiyi yükseltir, orgazm yeteneğini artırır.

Yan Etkileri;Eğer fazla yerseniz sindirim problemleri yaşayabilirsiniz

BİRKAÇ ÖNERİ;
Sıcak çarpmasına;
Sıcak kül üzerinde pişirilen mango su ve biraz şekerle karıştırılıp bir içecek hazırlanır,

Tuz ve demir kaybı;
Ham mangonun üzerinde biraz tuz serpip yiyiniz,

Olgunlaşmamış mango erkekleri, sıcağın ve kavurucu rüzgârların zararlı etkilerine karşı korur,

Olgunlaşmamış mango, satın alınmışsa olgunlaşana kadar oda sıcaklığında 3-5 gün saklanır.

Çok olgun Mangoların kabuğunu bıçakla boylamasına izler gibi yapıp muz soyar gibi geriye soyabilir ve meyveyi çekirdeğine kadar boylamasına dilimleyerek kullanabilirsiniz. Ayrıca ortadan ikiye kestiğiniz mangonun etli kısmını bıçakla kabuğuna zarar vermeden baklava dilimi şeklinde çizip kaşıkla kabuğundan ayırabilirsiniz.

Kesmeden önce Mangoları yıkayınız. Mangonun etli kısmı ortasındaki çekirdeğe sıkı bir şekilde birleşiktir. Çekirdeğine mümkün olan en yakın yerden boylamasına kesiniz. Çekirdeğini çıkartıp kabuğunu soyarak kullanım amacınıza uygun bir şekilde doğrayınız

Mango maskesi
Malzemeler: 1 kase yoğurt, yarım mangonun suyu.
Uygulama: Yoğurdu ve mango suyunu iyice karıştırın. Bu karışımı ince bir tabaka halinde yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayın. Cildinizin yumuşak ve ipeksi bir hal aldığını fark edeceksiniz.

Hiç yorum yok:

http://www.kodarsivim.tr.gg

En çok hangi bölümle ilgilisiniz?

Bitkilerin Şifa Dağıttığına İnanıyor Musunuz?