18 Eylül, 2008

PATLICAN
Patlıcanın anavatanı Hindistan’dır. Tropik bölgelerde çok yıllık bitki özelliği gösterirken bu kuşağın dışındaki iklim kuşaklarında tek yıllıktır. Yayılışı Hindistan’dan Afrika’ya doğru olmuştur. Sıcak memleketlerde yetişir. kalın saplı, uzunca yapraklı, iri mor meyveli, bir yıllık otsu bir bitkidir. Kalori değeri düşük bir besin olan patlıcanda A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulunur.

Patlıcan Tüketiminin Faydaları;

  • Sinirleri yatıştırır,
  • Tansiyonu düşürür,
  • Kalp çarpıntısını giderir,
  • Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür,
  • Kandaki kolesterol seviyesini düşürür,
  • Damar tıkanıklığına iyi gelir,
  • Kansızlığı giderir,
  • Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler,
  • Böbrek ağrılarını ve yanmasını azaltır,
  • Basura iyi gelir,
  • Kilo vermeye yardımcı olur,
  • Lapa haline getirilip yanıklara konursa faydası görülür.



    BİRKAÇ ÖNERİ;
    Patlıcan normalde acı bir besin olduğu için kullanmadan önce tuzlu suda bekleterek acılığı giderilir.

    En sağlıklı olarak kül veya ocakta pişirilip kabukları soyulup ve ince kıyılarak yenmeli.

Hiç yorum yok:

http://www.kodarsivim.tr.gg

En çok hangi bölümle ilgilisiniz?

Bitkilerin Şifa Dağıttığına İnanıyor Musunuz?