09 Eylül, 2008

YONCA

Açık yeşil renkte yaprakları olan güzel çiçekli ve hoş kokulu bir bitkidir. İçeriğinde A, B, C, D, E ve K vitaminlerini, kalsiyum minerallerini içerir.


Yonca Tüketiminin Faydaları;


  • Kansızlık çekenlere faydalıdır,

  • İştah açıcıdır,

  • Vücuda kuvvet ve enerji verir,
  • Anne sütünü arttırmaya yardımcı olur,
  • Romatizma ağrılarını azaltır,
  • Ateşi düşürür,
  • İshali keser,
  • Midenin düzenli çalışmasına yardımcı olur, yanmaları durur,
  • Sinirleri yatıştırır ve baş ağrısını giderir,
  • Kandaki kolesterol düzeyini düşürür,
  • Şeker hastalığında faydalıdır,
  • Kanı ve karaciğeri temizler,
  • Sindirim bozukluklarına iyi gelir,
  • Böbrek iltihabı tedavisinde kullanılabilir,
  • Egzemalara iyi gelir,
  • Bağırsak kurtlarını düşürmede etkilidir.

Çay; Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak , yarım lt kaynar suda haşlanır ve demlenmesi için 4-5 dakika bekletilir .

Bitki Özsuyu; Iyice yıkanan taze yapraklar , nemli haldeyken mikserde sıkılır.


BİRKAÇ ÖNERİ;
Ekşi yonca kurutulmaz , yalnızca tazeyken kullanılır.

Parkinson hastalığında;
Özsuyu , her saat başında 3-5 damla , civanperçemi çayına karıştırır. Dıştan da belkemiğine sürülür.

Habis harici çıbanlara;
Bitki özsuyu dogrudan sürülür.

Hiç yorum yok:

http://www.kodarsivim.tr.gg

En çok hangi bölümle ilgilisiniz?

Bitkilerin Şifa Dağıttığına İnanıyor Musunuz?