Açık yeşil renkte yaprakları olan güzel çiçekli ve hoş kokulu bir bitkidir. İçeriğinde A, B, C, D, E ve K vitaminlerini, kalsiyum minerallerini içerir.
Yonca Tüketiminin Faydaları;
- Kansızlık çekenlere faydalıdır,
- İştah açıcıdır,
- Vücuda kuvvet ve enerji verir,
- Anne sütünü arttırmaya yardımcı olur,
- Romatizma ağrılarını azaltır,
- Ateşi düşürür,
- İshali keser,
- Midenin düzenli çalışmasına yardımcı olur, yanmaları durur,
- Sinirleri yatıştırır ve baş ağrısını giderir,
- Kandaki kolesterol düzeyini düşürür,
- Şeker hastalığında faydalıdır,
- Kanı ve karaciğeri temizler,
- Sindirim bozukluklarına iyi gelir,
- Böbrek iltihabı tedavisinde kullanılabilir,
- Egzemalara iyi gelir,
- Bağırsak kurtlarını düşürmede etkilidir.
Çay; Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak , yarım lt kaynar suda haşlanır ve demlenmesi için 4-5 dakika bekletilir .
Bitki Özsuyu; Iyice yıkanan taze yapraklar , nemli haldeyken mikserde sıkılır.
BİRKAÇ ÖNERİ;
Ekşi yonca kurutulmaz , yalnızca tazeyken kullanılır.
Parkinson hastalığında;
Özsuyu , her saat başında 3-5 damla , civanperçemi çayına karıştırır. Dıştan da belkemiğine sürülür.
Habis harici çıbanlara;
Bitki özsuyu dogrudan sürülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder